Olyan mértékben növekedtek a hazai húsfeldolgozó cégek költségei az utóbbi hónapokban, hogy az várhatóan jövő januárban 10–15 százalékos áremeléshez vezet.– Ez a lépés is része annak a felemás folyamatnak, amibe az ágazat került, mert termelésnövekedése ellenére a jövedelmezősége mégis romlott – ismertette tegnap Jankó Ferenc, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke Budapesten, a szövetség évzáró sajtótájékoztatóján.– Az árbevétel-arányos nyereség az idén nulla és egy százalék között mozog a cégeknél, az árbevétel pedig 300 milliárd forint körüli amiből valamivel több mint hatvanmilliárd forinttal részesül az export – fejtette ki az elnök, aki szerint jövőre a húsiparnak legalább tízmilliárd forint támogatás szükséges a jövedelmezőség javulásához, a GATT–WTO-egyezmények azonban csak 4,8 milliárd forint támogatásra adnak lehetőséget.
„Ez legyen világos mindenkinek”: Marco Rossi figyelmeztette a bloggereket
