A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Elutasított ellenzéki javaslatok

Ferch Magda
2001. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszakon harminc új törvényt, harminchat törvénymódosítást és ötvenhárom országgyűlési határozatot fogadott el. A statisztikákból az is kiderül, hogy az ellenzéki pártok által kezdeményezett javaslatokból egyet sem tárgyalt a parlament.Több mint kétszáz indítványt terjesztettek a bizottságok, a kormány és a képviselők a parlament elé a tavaszi ülésszakban. Ebből a kormány összesen 78 indítványt – 56 törvény-, illetve törvénymódosítási, 14 határozati javaslatot és nyolc jelentést – jegyzett. A parlament állandó bizottságai öt törvényjavaslatot és 25 határozati javaslatot, az Országgyűlés elnöke pedig tíz határozati javaslatot terjesztett elő.A frakciók közül az MSZP volt a legaktívabb, képviselői összesen 29 törvénymódosítást és 12 határozati javaslatot jegyeztek. A Fidesz képviselői hét törvénymódosítást kezdeményeztek. Az FKGP kilenc törvénymódosítást és öt javaslatot, az MDF egy törvénytervezetet, az SZDSZ 13 módosítást és 3 javaslatot, a MIÉP pedig egy határozati javaslatot nyújtott be. A független képviselők egy törvénymódosítást kezdeményeztek.A kormány törvényjavaslatai közül ötvenegyet fogadott el a parlament. Nem kapta meg a szükséges többséget például a lelkiismereti és vallásszabadságról vagy az alkotmánymódosításról szóló előterjesztés. A mezőgazdasági szövetkezeti üzletrészekről szóló előterjesztést a kabinet az általános vita után visszavonta.A parlamenti bizottságok által előterjesztett törvényjavaslatok mindegyikét elfogadta a parlament. A Fidesz-frakció képviselői által kezdeményezett hét törvénymódosítás közül négyet fogadott el a T. Ház. Nem kapta meg a szükséges számú szavazatot például Révész Máriusz indítványa, aki az önkormányzati törvény módosítását kezdeményezte. Mint ismeretes, e jogszabály módosítása kétharmados többséget igényel.A kisgazdák javaslatai közül egy törvénymódosítást és egy határozati javaslatot, az MDF esetében pedig egy törvénymódosítást fogadott el a parlament. A koalíciós frakciók közösen három törvénymódosítást jegyeztek, ezek mindegyikét elfogadta a T. Ház. Az ellenzéki frakciók által benyújtott indítványok közül egyet sem fogadott el a parlament: 38 javaslatot a kijelölt bizottság, 11 előterjesztést az Országgyűlés nem vett tárgysorozatba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.