Budapest óvodásainak 85-90 százaléka, az általános iskolások 56 százaléka, ám a középiskolásoknak és felsőoktatásban tanulóknak már csak körülbelül 15 százaléka veszi igénybe a Junior Rt. által kínált rendszeres étkezést – jelentette ki Román Péter vezérigazgató a cég sajtótájékoztatóján. Mivel a közétkeztetéssel foglalkozó vállalatok rendelet alapján állítják össze az étrendet, a gyerekek garantáltan hozzájutnak a számukra fontos tápanyagokhoz.
A gyermekétkeztetésnek nem szabad a kereskedelem profitszerző szférájába tartoznia. Az, hogy mi kerül a gyerekek tányérjára, nem függhet attól, hogy mennyi a haszon ezeken a termékeken – hangsúlyozta Román Péter a cég jövő hónapban megnyíló cukrászdájában tartott sajtótájékoztatón. Kiemelte: az óvodás gyermekek naponta háromszori étkeznek az óvoda étkezdéjében, de már az ő esetükben is előfordul, hogy szüleik csak a tízóraira és ebédre fizetik be őket. Az idei iskolakezdésre a 98 ezer adagjával a fővárosi gyermek- és közétkeztetésen piacvezetőnek számító Junior Rt. elveinek megfelelően nem a gyermekétkeztetésből, hanem egyéb vendéglátó tevékenysége révén próbál nyereséghez jutni – erősítette meg a vezérigazgató, s erre példaként említette a jövő hónapban nyíló, a neves család receptjeiből választékot kínáló, patinás Hauer-cukrászdát, a fővárosban működő több önkiszolgáló éttermüket, valamint a terveik között szereplő, megvalósítandó gasztronómiai és kulturális központot.
Halász Bence bekezdett a vb-döntőben, olimpiai bajnok riválisa sem fogta vissza magát
