Terry Black kontra Víghék a gyerekért

Bírósághoz fordulnak Vígh Danika szülei, amennyiben Rácz Károly Mihály, a Terry Black néven ismert transzvesztita nem hajlandó visszaadni a korábban hozzá került csecsemőt. Terry Black kijelentette: nem válik meg a gyermektől, s pert indít az anya ellen magzat veszélyeztetése miatt.

Hírösszefoglaló
2001. 11. 21. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajna Éva, Danika édesanyja lapunknak elmondta, hogy a hétfőn a XVI. kerületi gyámhivatalhoz beadott teljes hatályú apai nyilatkozatot a hatóság elfogadta, így szerinte törvényesen is vissza kell kerülnie a kicsinek hozzájuk. Ezért úgy döntött, hogy az apasági nyilatkozat elfogadásáról, valamint arról, hogy nem járulnak hozzá, hogy a jövőben kisfiukat Terry Black nevelje, írásban tájékoztatja Rácz Károly Mihályt, jogi képviselőit és a XVI. kerületi gyámhatóságot.
– Semmiképpen sem adom viszsza Danit, sem a szüleinek, sem másnak – jelentette ki Terry Black lapunknak. Elmondta: egy hét múlva újabb orvosi vizsgálatnak vetik alá a gyermeket, mivel az orvosi leletek alapján felmerült a gyanú: a kicsi magzatkorában kábítószer hatása alatt állt. Ha ez beigazolódik, eljárást kezdeményez az anya ellen magzat veszélyeztetése miatt. Ráczot november 30-án vetik alá a gyámhivatal által elrendelt igazságügyi pszichológiai vizsgálatnak.

Az örökbefogadási üggyel kapcsolatosan tett fel kérdéseket a tegnapi testületi ülésen a zuglói polgármesternek Rozgonyi Zoltán, a Fidesz kerületi frakcióvezetője. Arra volt kíváncsi, hogy milyen vizsgálat után és adatok alapján állapították meg Rácz Károly alkalmasságát. Rozgonyi azután is érdeklődött, hogy ki a felelős az eljárási hibákért. Kiderült: mivel egyedi, hatósági ügyről van szó, a gyámhivatal csak az ügyfélnek adhat tájékoztatást. A kérdésekre így még a gyámhivatalt felügyelő önkormányzat képviselői sem kaphatnak választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.