Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

A Fővinform jelenti

–
2002.02.25. 00:00

1. A Józsefvárosban, a Rákóczi úton a Blaha Lujza tér előtt a Baross tér felé vezető külső, úgynevezett buszsávot felbontották vízcsőjavítás miatt. A Szeszgyár utcát lezárják a Visi Imre utca és a Csobánc utca között ma reggel 6 órától 18 óráig, mert betonoznak. Az Orczy út felől a Visi Imre utca a munka ideje alatt zsákutca. A Vajda Péter utcában az Orczy út és a Bláthy Ottó utca között, irányonként csak egy sáv járható. A Csokonai utcában a Rákóczi út és a Berzsenyi utca között nem lehet közlekedni.
2. A XI. kerületben, a Fehérvári úton a Bocskai út után az Ulászló utcáig a villamossínekre terelik a forgalmat, mert az útpályán vízvezetéket javítanak. A Kőérberki utat vízcsőtörés miatt lezárták az Egér út és a Budaörsi út között.
3. Az I. kerületben, a Mészáros utcában, a benzinkútnál felbontották a Hegyalja út felé balra kanyarodó és az Alagút felé vezető belső sávot gázvezeték javítása miatt. Az Attila úton a Mikó utca után a Moszkva tér felé vezető oldalon a külső sávot kerítették el.
4. A Belvárosban a Roosevelt téri mélygarázsban 180 jármű várakozhat egy időben, óránként 450 Ft-ért. A Szabadság téren és a Szent István téren is tart a mélygarázsépítés és az ezzel járó forgalomkorlátozás, valamint az építkezés a Piarista köz teljes lezárása mellett.
5. A Terézvárosban a Rippl Rónai utcában felújítják a csatornát, az utcát lezárták a Podmaniczky utca és a Lendvay utca között, de a Szondi utca keresztirányú forgalmát átengedik.
6. Kőbányán, a Maglódi úton váltakozó irányú a forgalom a Kada utcánál, mert a Kada utcai csatornaépítés a főutat is érinti. A Kada utcát már korábban lezárták a Maglódi út és a Sörgyár utca között. A Gyömrői úton a Kada utcánál felbontották a külső sávot a befelé vezető oldalon.
– A XII. kerületben, a Városmajor utcában útszűkület nehezíti a közlekedést a Csaba utca előtt, a befelé vezető oldalon.
– Az Erzsébetvárosban a Dózsa György úton, a Dembinszky utca előtt a Thököly út felé vezető oldalon a legbelső sávban csatornát építenek. A Rózsa utcát a Hutyra Ferenc utca és a Wesselényi utca között lezárták.
– A Ferencvárosban a Czuczor utcába nem lehet behajtani, ugyancsak csatorna építése miatt, így a Lónyay utca a Közraktár utca felől a Zsil utcán át, vagy az Erkel utcán át érhető el.
– A XIII. kerületben, a Lehel téren és környékén az új piac megnyitása óta 120 Ft/óra a parkolási díj a parkolózónában, és maximum 2 órát lehet itt várakozni. A Victor Hugo utcában a Pannónia utca és a Hegedűs Gyula utca között is csatornát építenek, emiatt a 15-ös autóbuszok a Balzac utcán át, a 133-asok pedig a Gogol utcán át kerülnek, a Csanády utcai megállót nem érintve.
– Zuglóban a Gyarmat utcát közműépítés miatt lezárták a Cinka Panna utca és a Varsó utca között. A Cinka Panna utcát egyirányúsították a Bácskai utca felé.
– A XVII. kerületben, a Csabai úton a Vanília utcától, a Péceli úton pedig a Nápoly utcától a kifelé vezető oldalon több helyen útszűkületen kell áthajtaniuk.
– Csepelen, a Szent Imre téren a Petz Ferenc utcánál csatornaépítés miatt csak egy sáv járható. A munkák miatt az utcából nem lehet kihajtani a térre.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.