időjárás 19°C Árpád 2023. március 31.
logo

Eredményes évet zárt a határőrség

Dóri Ferenc
2002.02.20. 00:00

A legtöbb területen Magyarország teljesítette az európai uniós követelményeket, és megkezdte a schengeni elvárásoknak megfelelő szervezeti rendszer kialakítását, a szükséges technikai elemek bevezetését – jelentette ki Samu István ezredes, a Határőrség Országos Parancsnokságának rendészeti főigazgatója a szervezet múlt évi tevékenységét összegezve.
Béndek József, a határőrség országos parancsnoka szerint a határőrség a legeredményesebb évet zárta 2001-ben az előző tíz esztendőben. Kiemelte: a határátkelőknél minimálisra csökkent a várakozási idő, ami a technikai és infrastrukturális fejlesztésnek, valamint a személyi állomány növelésének köszönhető. Mint mondta, jelentős mértékben növekedett a felderített bűncselekmények, illetve az eljárás alá vont embercsempészek és közokirat-hamisítók száma. Hozzátette: a Budapesten és környékén található embercsempész csoportok ellen több eredményes nyomozás is indult. Ennek eredményeképpen három „pihentetőhelyet” számoltak fel a fővárosban.
Samu István kitért rá: 2001-ben négy új határátkelőhely kezdte meg működését. Az idei év megoldandó feladatai közül kiemelte az informatikai rendszer kiépítésének befejezését, ami nagyban segíti a rendvédelmi szervek munkáját is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.