időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Gyűlölködő tüntetők az ORTT előtt

Tábori Gabriella
2002.02.26. 00:00

Mocskos MIÉP-étermérgezés, Hazánk szégyene a Pannon Rádió feliratú transzparensekkel gyűlt az ORTT székháza elé néhány tucat tüntető tegnap délután. A tüntetést szervező Otthont Magyarországból Összefogás vezetője, Hanti Vilmos a szervezet nevében petíciót adott át Kovács György ORTT-főigazgatónak. A petíció szövege szerint az összefogás szervező bizottsága követeli, hogy az ORTT haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket azért, hogy a Pannon Rádió szüntesse meg a rasszista, gyűlöletkeltő műsorszámait. Abból, hogy az ORTT eddig sem szüntette meg a törvénytelenségeket, azt a következtetést vonhatják le itthon és külföldön, hogy a Magyar Köztársaság kormánya támogatja a rasszizmus megnyilvánulásait – szögezi le a petíció szövege. A tüntetők egy óra múltán, békésen elvonultak. Mint ismert, a demonstrációt eredetileg kétnaposra tervezték és a rádió székháza előtt tartották volna.
Kovács György főigazgató a petíció átvételekor visszautasította a vádakat. Arra emlékeztetett, hogy a médiahatóság több alkalommal is elmarasztalta a Pannont adásainak tartalma miatt. Nemrégiben az ORTT arra szólította fel, hogy számolja fel a tulajdonosi szerkezetében fennálló törvénytelenséget. Bár mostanáig nem értesültek arról, hogy az adó fellebbezne, de általános tendencia, hogy a műsorszolgáltatók pert indítanak, így azok végrehajtása akár éveket is késhet. Hozzátette: a demonstrálók petíciója rövidesen a testület elé kerül.
Csurka István, a MIÉP elnöke a körmendi választási nagygyűlésen az MTI szerint közölte: ott értesült arról, hogy a fővárosban „MIÉP-ellenes tüntetést rendeznek”. – Az ellentüntetést eredetileg a Pannon Rádió elé szervezték, de hogy nagyobb legyen a füstje, áttették az ORTT székháza elé, mert „az ORTT előtti szűk utca alkalmasabb arra, hogy a tüntető antifasiszták 150 fős tömege megtöltse azt” – mondta. Cáfolta, hogy a Pannon a MIÉP rádiója lenne. – Van közünk hozzá, hiszen több, velünk azonos szellemiségű ember dolgozik benne, de ha ez bűn, akkor egy sor, a Pannon Rádiónál nagyobb médium a kommunistáké – hangoztatta.
Az útszéli beszédekre és feliratokra méltatlanság lenne a MIÉP részéről reagálni – mondta lapunknak Győri Béla, a párt szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.