időjárás 17°C Árpád 2023. március 31.
logo

Internetes lánykereskedők

2002.02.26. 00:00

Letartóztatták egy nemzetközi emberkereskedő hálózat vezetőjét a Temes megyei szervezett bűnözés elleni központ nyomozói – adta hírül az Evenimentul Zilei internetes kiadása. A 42 éves Ioan Buciuleacot egy fénykép alapján találták meg, amelyet élettársa lakásán foglaltak le. A nyolc hónapos terhes asszony még a férfi igazi nevét sem tudta.
A lap szerint Buciuleac jól szervezett bűnbandát vezetett: a Románia keleti részéből származó lányokat Temesváron gyűjtötték össze, és onnan szállították Boszniába, Olaszországba és Spanyolországba. A lányok elosztásáért a 27 éves Paul Rodrigue Buciu felelt, aki ugyancsak Temesvárról tartotta a kapcsolatot a nyugati partnerekkel és vasalta be az eladásukért járó pénzt, fejenként 1500–2000 dollárt. Január végén a nyomozók lerohanták Buciu lakását, ahol öt, Spanyolországba készülő lányt találtak. Letartóztatták Buciut, de Buciuleacot csak a múlt hét végén sikerült elfogniuk, és szigorú őrizet alatt Temesvárra szállították.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.