Albin 2024. március 1.
logo

Pedofil óvodai alkalmazottra csapott le a rendőrség Újbudán

Kötvényt értékesít a Mol Rt.

Zelei Béla
2002.02.27. 00:00

Folytatja százmillió forintos kötvénykibocsátási programját a Mol Rt. március 5-én, tőzsdei aukció keretében 15–15 milliárd forint névértékben értékesít egy- és hároméves hitelpapírokat. A társaság tegnapi közleménye szerint az egyéves futamidejű diszkontkötvények maximális hozamát az aukció előtti napon úgy állapítják meg, hogy az száz bázisponttal haladja majd meg az egyéves diszkontkincstárjegyek, aukciót megelőző három napon kialakult referenciahozamának számtani átlagát. A hároméves futamidejű kötvények fix 7,75 százalékkal kamatozik. E papírok maximális hozamát a fentihez hasonló módon a hároméves kötvények referenciahozamához igazítják, 150 bázispont prémiummal.
*
Romániában a piaci részesedésének növelését tűzte ki célul a Mol Rt. A társaság tegnapi, Bukarestben tartott sajtótájékoztatójáról tudósítva az MTI közölte: a magyar társaság figyelemmel kíséri a Petrom privatizációját, ám erre vonatkozó részletek nem hangzottak el. A piacvezető Shell után jelenleg a Petrom a második, a Mol öt-tíz éven belül tíz százalék körüli részesedést szeretne kihasítani, s ezzel átvenni a második helyet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.