időjárás 15°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Röviden

MTI
2002.02.18. 00:00

A Vállalkozók Pártja a polgári oldalon
A Vállalkozók Pártja nem indít jelölteket és nem köt együttműködési megállapodást egyetlen politikai erővel sem az áprilisi országgyűlési választásokon az eldurvulni látszó kampány miatt – döntött a tömörülés XI. kongresszusa szombaton Tokajban. Takács József, a párt ügyvezető elnöke a tanácskozás után kifejtette: támogatóiktól azt kérik, hogy menjenek el szavazni, és a polgári erők jelöltjeit támogassák.(MTI)

Baloldaliak a sorozás ellen
A következő kormányzati ciklusban meg kell szüntetni a sorkötelezettséget, és át kell térni az önkéntes haderőre – vélekedtek egyöntetűen a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának szombati budapesti fórumán megjelent pártok képviselői. A rendezvényen az MSZP, az SZDSZ, a Centrum párt, a Munkáspárt és a Nemzeti Demokrata Párt képviselője jelent meg, akik egyetértettek abban, hogy professzionális haderőre van szükség. Úgy vélekedtek, hogy a kormány nemzetőrséggel kapcsolatos elképzelése nem más, mint a sorkötelezettség egy újabb formája. (MTI)

„A vörös baseballütő az erőszak jelképe”
Vörös baseballütővel, az MSZP új erőszakjelvényével verték meg Oláh Jánost, angyalföldi képviselőjelöltünket, és ez azt igazolja, hogy az alvilág beköltözött a politikába – mondta szombaton Battonyán Csurka István, a MIÉP elnöke. – Minket vádolnak állandóan szélsőséges, nacionalista és antiszemita politikával, mégsem az történik, hogy mi ütünk meg valakit, hanem éppen fordítva – jelentette ki. A MIÉP mind a 176 egyéni választókerületben állított egyéni jelöltet, akik szolgálatnak tekintik, amit csinálnak. (MTI)

A hazatérés napját ünnepelték
Somoskő, Somoskőújfalu és a környékükön lévő szénbányák 78 évvel ezelőtti „hazatérését” ünnepelték szombaton a Nógrád megyeiek. A somoskői vár tövében meghúzódó kis faluban – mint minden évben – most is arra emlékeztek, hogy a két település és a bányák 1924. február 15-én kerültek vissza – három év után – Csehszlová-kiától Magyarországhoz. A szombati ünnepen elhangzott: a két falut és környékét a trianoni békeszerződés Csehszlovákiának ítélte. A területet Krepuska Géza orvosprofeszszor és Liptay B. Jenő, a Rimamurányi Vasmű Rt. akkori igazgatója határkiigazítási kérelmére csatolták vissza. (MTI)

Fecskeház fiataloknak Sopronban
Egyetemi hallgatók, fiatal oktatók, kutatók, továbbá pályakezdő közalkalmazottak számára úgynevezett fecskeház építését tervezik Sopronban; a garzonlakások helyét az innovációs park területén jelölte ki az önkormányzat. Nyolcvan garzonlakás építését irányozták elő a programban. A negyven négyzetméteres lakások öt évre megoldanák a fiatalok lakásgondjait. A félmilliárdos beruházás finanszírozásához Sopron a Széchenyi-terv lakásépítési pályázatán szeretne anyagi forrásokhoz jutni. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.