A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Tovább mérséklődnek a kamatok

Kamatcsökkentési hullámot indíthat el a bankoknál a használt lakások vásárlására is kiterjesztett tízszázalékos állami támogatás. A szerdai kormánydöntésre reagálva az FHB már bejelentette, hogy mérsékli egyes lakáshiteleinek kamatait.

Barát Mihály
2002. 03. 01. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mától lényeges változások lépnek életbe a lakástámogatási rendszerben: a kormány döntése értelmében a használt lakások vásárlásához immár tíz- százalékos kamattámogatást nyújt az állam, ami fellendítheti a használt ingatlanok, ezen keresztül pedig az új lakások piacát is. A használt lakásokhoz nyújtott kamattámogatással együtt a kormány húszéves garanciát ad a lakásvásárlásokra, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt a mindenkori kamat, plusz a kezelési költség legfeljebb hat százalék lehet. Ezen túlmenően a jövőben kedvezményes kamatozású kölcsönöket lehet felvenni a lakásfelújítás szélesebb körére is.
A lakástámogatási rendszer az elmúlt években látványos eredményeket produkált: a négy évvel ezelőtti, húsz százalék fölötti átlagos kamatszint mára öt százalék körülire mérséklődött. A bankok által kihelyezett lakáscélú kölcsönök állománya 2000-hez képest több mint kétszeresére, 139 milliárd forintra emelkedett.
A szerdán bejelentett kormánydöntésre azonnal reagáltak a hitelintézetek: a Földhitel- és Jelzálogbanknál (FHB) a használt lakás vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére felvehető hitel kamata – ötévente változó kamatozással – 4,5 százalékra csökken, a kezelési költséggel együtt pedig 6 százalékra. Az évente változó kamatozású konstrukciónál a kamat – a másfél százalékos kezelési költséggel együtt – 7,4 százalékra csökken. Az új lakások vásárlására és építésére felvehető hitel kamata – házaspároknak és a gyermeküket egyedül nevelőknek – továbbra is 2,9 százalék, amihez másfél százalékos kezelési költség járul. A jelzálogbank ügyfeleinek a jövőben is lehetőségük lesz a futamidő első három évében a csökkentett összegű törlesztésre.
A támogatott lakáskölcsönök az FHB értékesítési partnereinél – Kereskedelmi és Hitelbank, CIB Bank, Raiffeisen Bank, Inter-Európa Bank, Magyar Külkereskedelmi Bank, Konzumbank, Erste Bank, takarékszövetkezetek, Allianz Hungária Biztosító, Fundamenta Lakás-takarékpénztár (lakás-előtakarékossággal kombinálva) – is igényelhetők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.