időjárás 17°C Árpád 2023. március 31.
logo

Tüntetés az MSZP székháza előtt

Hírösszefoglaló
2002.02.22. 00:00

Végleg eldőlt: a MIÉP vasárnap délután három órakor tartja meg a Köztársaság téren terrorellenes demonstrációját, ám szombat délutánra is fenntartja a korábban kért helyfoglalási jogot ugyanerre a helyszínre. Értesülésünk szerint továbbra sem múlt el annak a veszélye, hogy baloldali provokáció zavarja meg a MIÉP demonstrációját és a Terror Háza megnyitását.

Úgy tudjuk, az MSZP izraeli kampánycége is számol az esetleges provokációval, amelyből megpróbálna a szocialisták számára népszerűségi előnyt kovácsolni. A Terror Háza múzeum vezetése arra kér mindenkit, hogy ne üljenek föl semmilyen provokációs szándéknak, s lehetőleg pártjelvény nélkül menjenek a polgárok vasárnap 17 órára az intézmény nyitására.
Tegnap este mintegy nyolcezer ember tüntetett az MSZP Köztársaság téri székháza előtt. A demonstrációt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) és a Jobboldali Ifjúsági Közössége (Jobbik) szervezte. Felszólították az MSZP elnökét, miniszterelnök-jelöltjét és volt kormányfőjét, hogy kérjenek bocsánatot a hívektől a Horn Gyula és a Szocialista Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége egyházellenes akciói miatt. Az egybegyűlt tömegben „a SZESZ-testvér figyel téged” feliratú transzparenst lehetett látni. Horváth Tibor, a Jobbik szóvivője elmondta: az elmúlt hónapokban a történelmi egyházak elleni támadások egyre durvábbak lettek, már a szent dolgainkból is gúnyt űznek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.