időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Röviden

–
2002.06.26. 23:00

Tízmilliárd forint értékben vásárolt vissza – ez év novemberében lejáró – államkötvényeket tegnap az Államadósság Kezelő Központ Rt. A befektetők 15,7 milliárd forint értékben ajánlottak fel kötvényeket, az elfogadott ajánlatok 9,25 százalékos átlagos hozamot eredményeztek. A szeptemberben lejáró, fix 12,5 százalékos állampapírok esetében a felkínált 1,1 milliárdnyi papírból 281,7 millió forint értékben vásárolt az ÁKK.
***
Középtávon kedvező lehet az euró dollárral szembeni erősödése – fejtette ki Pedro Solbes, az EU pénzügyi biztosa. A gazdaságpolitikus véleménye szerint már a héten elérheti a közös pénz a dollárparitást.
***
Nyolcmilliárd forint értékű kötvénykibocsátást hajtott végre tegnap az osztrák Hypo Alpe-Adria Bank. A hároméves futamidejű kötvények 9 százalékos kuponnal, a másodlagos forgalmazóknál 99,59 százalékos árfolyamon kerülnek értékesítésre.
***
Csökkentette tulajdonosi részesedését a Humet Rt.-ben a Csucska Elek Kutatási és Fejlesztési Alapítvány. Tegnapi bejelentése szerint befolyása 9,78 százalékra csökkent, továbbá a birtokában lévő 1 037 281 darab részvényt a jövő év július 1-jéig megállapodás alapján kölcsönadta.
***
Újabb részesedést vásárolt a Globus Rt. a Csabai Konzervgyár Rt.-ben. A Globus két éve vásárolt többségi tulajdont a gyárban, amelyet mostani bejelentése szerint 6,58 százalékkal, 66,69 százalékra emelt.
***
Jóváhagyta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Concorde és a Microbroker között május 31-én létrejött ügyfélállomány-átruházási szerződést. A Microbroker 2001-ben három és fél milliárd forintos forgalmat bonyolított a részvénypiacon, a Concorde az egyike a legtöbb magánbefektetőt kiszolgáló hazai brókercég.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.