időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Új rendőrségi lakások Kaposvárott

MTI
2002.06.24. 23:00

Nyolc rendőrségi szolgálati lakást adott át Kustra József ezredes, megyei főkapitány tegnap Kaposváron. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság saját forrásból, 54 millió forint ráfordítással, egy használaton kívüli épület átalakításával alakította ki az egyenként 44 négyzetméternyi lakásokat.
Az átadási ünnepségen a főkapitány elmondta: tudomása szerint nem sok olyan megyei rendőr-főkapitányság van az országban, amely szolgálati lakásokat tudott biztosítani a dolgozóinak az elmúlt években. Hozzátette: Somogyban ehhez a pénzügyi forrást a rendőrség tulajdonában lévő egykori óvoda épületének eladása biztosította.
Kustra József beszámolója szerint az idén tavasszal elkezdett átalakítással három hónap alatt végeztek a kivitelezők, s három család és négy egyedülálló rendőr már birtokba is vette otthonát. Tájékoztatása alapján az elkövetkező időben feltehetően nem lesz lehetősége a főkapitányságnak arra, hogy saját szolgálati lakásokat építsen, a város támogatásával azonban még ebben az évben elkezdődhet annak a több mint 40 lakásnak az építése a somogyi megyeszékhelyen, amelyeket a rendőrség dolgozói, kedvezményes munkáltatói kölcsönnel vásárolhatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.