Újra nyit a Gellért, tiszták a források

A tervezettnél egy héttel korábban, ma reggel nyit ki újra a Gellért fürdő azután, hogy szeptember 10-én egy csőtörés jelentős károkat okozott az épületben. A tér alatti források nem szennyeződtek annak ellenére, hogy felettük húsz méter magasan állt a forrásaknába befolyó víz.

2002. 09. 27. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggeltől ismét látogatható a Gellért fürdő – tudatta Horváth Gábor, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. igazgatója. Elmondta: mivel a takarítás és a helyreállítási munkálatok befejeződtek, az ÁNTSZ mindent rendben talált, a vártnál hamarabb megnyithatják kapuikat a fürdőközönség előtt.
Mint arról beszámoltunk, szeptember 10-én eltört egy 800 milliméteres főnyomócső a Kelenhegyi úton. Az épületben keletkezett műszaki kár, a helyreállítás és a zárva tartás miatti árbevétel-kiesés együttesen mintegy 123 millió forint veszteséget okozott a részvénytársaságnak – tudtuk meg Horváth Gábortól. Hozzátette: a Fővárosi Vízművek biztosítója 200 millió forintig fizet, és mivel a Gellért Szállóban is több százmilliós a kár, a fennmaradó összeget a vízművektől fogják követelni. Kérték Demszky Gábor főpolgármestert, mentesítse cégüket az iparűzési adó alól, de választ még nem kaptak.
2002. október 1-jétől árat emel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. – tudtuk meg Mogyorósi Ferenctől, a cég fürdőüzemeinek osztályvezetőjétől: 600-ról 700 forintra emelik a Lukács és a Dagály fürdőben a jegyárakat, ha valaki kettőnél több, de három óránál kevesebb időt tölt ott. A Széchenyiben a két órán belüli belépődíjak árát emelik meg 100 forinttal. A Lukácsban visszaállítják az időméréses rendszert. A Király fürdőben ismét adnak lepedőt az ezer forintra emelt termáljegyhez, s megcserélik az eddigi férfi-női napok hetirendjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.