Affér a jegyzőnél

Önbíráskodás miatt a kiskunhalasi rendőrkapitányság csütörtökön őrizetbe vett egy kisszállási férfit, aki azzal fenyegette meg a helyi jegyzőt, hogy szétveri a polgármesteri hivatalt, ha nem kap előleget a segélyéből.

2002. 10. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először szerda délelőtt kereste fel feleségével a kisszállási polgármesteri hivatalt K. Zoltán, ahol kétezer forint előleget követelt a következő havi kiegészítő családi pótlékából, arra hivatkozva, hogy elfogyott a pénze – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Hortobágyi István elmondta: a férfi az előleg nagy részét a kocsmában költötte el, majd délután ittas állapotban visszatért a hivatalba. Ekkor további ötezer forintot követelt a jegyzőtől, akit azzal fenyegetett meg, hogy szétveri a berendezést, ha nem teljesíti követelését. A pénz átvétele után az őt csitítani akaró hivatalnokot le akarta fejelni – tette hozzá a sajtóreferens. A kiskunhalasi rendőrkapitányság a feljelentés nyomán csütörtökön őrizetbe vette K. Zoltánt, aki lapunk információi szerint korábban már volt börtönben. A hatgyermekes családapa egy önkényesen elfoglalt önkormányzati lakásban él, és a polgármesteri hivatal engedélyével még lakbért sem kell fizetnie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.