Bennégett a szalmában

2002. 10. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg nem bűncselekmény okozta annak a 12 éves kisfiúnak a halálát, aki vasárnap délután bennrekedt egy lángra gyúlt, harminc méter magas szalmatoronyban Polgárdi közelében – tájékoztatta lapunkat R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Vasárnap délután három kisfiú indult játszani az M7-es autópálya 77-es kilométerénél lévő szalmatoronyhoz. A sört reklámozó fémszerkezet, melyet belül 20-25 ezer szalmabála bélelt, régi búvóhelye volt a fiataloknak. A 14 éves Attila és két évvel fiatalabb barátja három óra körül mászott be a torony belsejébe, ahol eddig ismeretlen körülmények között egy öngyújtóval lángra lobbantották a szalmát. Attila még ki tudott menekülni az égő építményből, a kisebb fiú viszont nem.
A sajtóreferens elmondása szerint harmadik társuk, a 15 éves István értesítette a rendőrséget, akik perceken belül a helyszínre érkeztek, de a hatalmas lángok miatt már nem tudták kimenekíteni a kisfiút. A tűzoltók fél hétkor találták meg a gyermek szénné égett holttestét. Attilát első és másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba, jelenleg a körülményekhez képest jól van – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Csató Barna, a székesfehérvári Szent György Kórház szóvivője.
R. Szabó Ágnes elmondta: a székesfehérvári rendőrkapitányság vizsgálja a szalmaépítmény engedélyeztetési eljárását, illetve az öngyújtó használatának körülményeit. Ugyanis elképzelhető, hogy az öngyújtót nem a helyszínen találták, ahogy azt Attila a rendőröknek állította, hanem magukkal vitték. Bűncselekmény gyanúja egyelőre nem alapozható meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.