Bombariadó miatt leszállt a Malév-gép

Kényszerleszállást hajtott végre tegnap a Malév Boeing 767-es típusú utasszállító repülőgépe Ferihegyen, miután egy ismeretlen telefonáló azt állította: bombát helyezett el a fedélzeten. A tűzszerészek átvizsgálták a gépet, de nem találtak rajta robbanóanyagot.

2002. 10. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Malév New York-i járata tegnap tizenegy óra negyven perckor szállt fel Ferihegyről, ám néhány perccel később Tatabánya környékén visszafordult, mert egy telefonáló közölte: plasztikbombát juttatott a gépre – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Krebsz Adrienn, a Malév szóvivője. Elmondta: a Boeing ezután Ferihegy 2-n hajtott végre kényszerleszállást, és miután az utasok elhagyták a gépet, a tűzszerészek átvizsgálták a poggyászteret és a fedélzetet, de bombát nem találtak. Senki nem sérült meg, a Boeing 767-es kora este ismét elindult New Yorkba – tette hozzá.
A tavaly szeptember 11-i terrortámadás óta szigorított biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a Ferihegyi repülőtéren is – tudtuk meg Pető Györgytől, a Budapest Airport Rt. kommunikációs igazgatójától. A Malév New York-i járatának poggyászait a felszállás előtt átvizsgálták, így kizárható volt, hogy bármiféle robbanószerkezet legyen a gépen, ennek ellenére a Boeingot biztonsági okokból mindenképpen vissza kellett fordítani – tette hozzá.
Közveszéllyel fenyegetés bűntettének alapos gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen az Országos Rendőr-főkapitányság – tájékoztatta lapunkat Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. Elmondta: a tűzszerészek és a Ferihegyi repülőtér biztonsági szolgálatának emberei a kényszerleszállást követően átvizsgálták a gépet, és röviddel két óra után megállapították, hogy az utasszállítón sem plasztikbomba, sem egyéb robbanószerkezet nem található.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.