Malév-bombariadók:jól halad a nyomozás

2002. 10. 17. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképzelhető, hogy ugyanaz a férfi fenyegette meg bombával a Malév Zürichbe tartó járatát, akire hétfőn első fokon nyolchavi börtönbüntetést szabott ki a bíróság a párizsi gép visszafordításáért. A fegyveres rablásért már elítélt 26 éves B. István tagadja, hogy köze lenne a New York-i, a londoni és a zürichi járat visszafordításához – nyilatkozta lapunknak Túrós András, az ORFK Repülőtéri Biztonsági Szolgálatának alosztályvezetője. Elmondta: ugyanakkor igen gyanús, hogy B. István kétutcányira lakik attól a nyilvános fülkétől, ahonnan a zürichi gépet megfenyegették, és az üzenet szinte ugyanaz volt, mint a párizsi gép esetében. Tíz nap alatt négy Malév-gép hajtott végre kényszerleszállást bombariadók miatt a közelmúltban. Csak az első két hívást rögzítették, de a negyediket fogadó diszpécser a felvételek meghallgatása után úgy vélte, ő is ugyanezzel a férfival beszélt – mondta Túrós András. Hozzátette: jó esély van rá, hogy rövidesen elfogják a többi telefonálót is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.