Radics Péter hazatért a kórházból

2002. 10. 06. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazaengedték a kórházból Radics Pétert, a Magyar Televízió washingtoni tudósítóját, aki szeptember 28-án szenvedett súlyos sérüléseket egy amerikai gyorsétteremben kitört dulakodás közben. Néhány napon belül kiszedik a koponyájából a varratokat és a fémkapcsokat.
Mint arról beszámoltunk, Radics egy washingtoni McDonald’s-étteremben szóváltásba keveredett egy vendéggel, aki megütötte őt. A tudósító a földre esett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét csak az azonnali koponyaműtét mentette meg.
Radics Péter a Magyar Nemzetnek elmondta, még mindig nagyon fáj a feje, egész nap fájdalomcsillapítókat szed. Így dolgozni sem tud, pedig nagyon szeretné már befejezni angol nyelvű könyvét. Az újságíró továbbra sem emlékszik kórházba kerülése napjára, de a rendőrségi jelentést elolvasta, amely azt írja: egy fekete bőrű férfival szólalkozott össze. A férfi homoszexuálisnak nevezte Radicsot, aki erre úgy válaszolt: „Miért, mi a bajod azzal? Te meg éppenséggel fekete vagy.” Ekkor a színes bőrű férfi megütötte, s ő a földre esett.
Emlékezetes: Radics Péter volt az első olyan magyar közszereplő, aki nyíltan vállalta homoszexualitását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.