Tombol a lottóláz

Ezen a héten 1,21 milliárd forint az ötös lottó főnyereménye. A legutóbbi telitalálat óta több mint százmillió szelvényt töltöttek ki a játékosok. Aki ezen a héten mind az öt számot eltalálja, a magyar szerencsejáték történetének legnagyobb összegét viheti haza.

2002. 10. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint négy hónapja nem volt telitalálat az ötöslottón, ennek köszönhetően egymilliárd-kettőszáztízmillió forintra emelkedett a fődíj, amely minden idők legnagyobb magyarországi nyereménye – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója. Elmondta: a legutóbbi ötös találat óta összesen százmillió szelvényt dobtak be a játékosok. Ez a mennyiség elvileg 5-6 telitalálatra is elegendő lett volna, mivel – a valószínűségszámítás szabályai szerint – 15 millió alapjáték szükséges egy ötöshöz. Az élet ezt a törvényszerűséget nem mindig igazolja – tette hozzá.
Az összeg három hete lépte át a bűvös egymilliárdos határt, és azóta jelentősen emelkedett az eladott szelvények száma. Míg két héttel ezelőtt 5,6 millió, a múlt héten már 6 és fél millió játékra jelentkeztek. Ezen a héten hétmillió eladott szelvényre számít a Szerencsejáték Rt. – nyilatkozta Somorai László. Ha most sem lesz telitalálat, akkor a jövő hétre a főnyeremény összege akár az 1 milliárd 350 millió forintot is elérheti.
A szerencsés nyertes neve és adatai garantáltan titokban maradnak, a pénzt pedig átutalással juttatjuk el hozzá – tájékoztatta lapunkat a kommunikációs igazgató. Hozzáfűzte: minden esetben javasoljuk, hogy biztonsági okokból több számlaszámra kérjék az összeget.
A 121 ezer tízezerforintosból álló nyeremény mintegy nyolcvan kilót nyom a mérlegen. Ha a bankókat egymás tetejére helyezzük, akkor olyan magas építményt kapunk, mint egy hatemeletes ház. A tízezreseket egymás mellé fektetve pedig 18 és fél kilométer hosszú ösvény rakható ki.

A korábbi rekordok. A magyarországi ötös lottó 46 éves történetének eddigi legnagyobb főnyereményét, 1 milliárd 152 millió forintot, tavaly novemberben vitte el egy budapesti lottózó. Akkor is tizenkilenc hétig gyarapodott az összeg. Ezen kívül egy alkalommal, 1999-ben már sikerült a milliárdos álomhatárt meghaladó summát zsebre tennie egy szerencsésnek. Előfordult, hogy egy évben 27-szer vitték el a főnyereményt (1990), de arra is akadt példa, hogy több mint egy esztendeig senki nem találta el az öt helyes számot (1957). (P. T.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.