Zsarolással vádoljáka gyilkosokat

Megszüntette a negyedrendű vádlott előzetes letartóztatását Győrfi Zsolt és társai büntetőperében tegnap a Fővárosi Bíróság. Az ügyészség zsarolással, emberrablással és testi épség súlyos fenyegetésével vádolja a büntetett előéletű férfiakat. Az elsőrendű vádlott Győrfi tavaly óta életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

2002. 10. 21. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan emberektől zsarolt ki a hét büntetett előéletű férfi 1998-ban pénzt és vagyontárgyakat, akiknek jól ismerték anyagi helyzetét – áll a vádiratban. Az áldozatok egy része korábban már állt bíróság előtt hasonló bűncselekmények miatt. Az ügyészség emberrablással és testi épség súlyos fenyegetésével is vádolja Győrfiéket. A nyomozás kiderítette, hogy a fiatal férfiak két külön bűnözői csoportba tartoztak, de a bűntényeket egymással szorosan együttműködve követték el. A védők nem látják bizonyítottnak a vádakat, és felmentésben vagy enyhe ítéletben reménykednek.
A Fővárosi Bíróság tegnap a negyedrendű vádlott, B. Gábor előzetes letartóztatását megszüntette, és a tárgyalást jövő év januárjára elnapolta.
Emlékezetes, Győrfi Zsolt és társai 1996-ban egy alvilági leszámolás alkalmával brutális kegyetlenséggel kivégezték főnöküket. Az „Olasz” Misi gúnynévvel felruházott pénzbehajtó és kábítószer-kereskedő megöléséért tavaly áprilisban Győrfi Zsoltot harmadrendű vádlottként, jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, és legkorábban húsz év múlva szabadulhat. Lapunk információi szerint Győrfi több társával együtt – az 1999 tavaszán a Dunakanyarban agyonlőtt – Seres Zoltánnak dolgozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.