időjárás 14°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Simon Lászlót a jövő héten hallgatják ki

Swendt Pál
2003.02.07. 00:00

Elhagyta a kórházat, így már a jövő héten sor kerülhet Simon László, Torgyán József volt agrárminiszter főtanácsadójának rendőrségi kihallgatására – tudtuk meg Bánáti János ügyvédtől, aki elmondta: ügyfelét a rendőrség több, egymástól elkülönülő cselekmény elkövetésével gyanúsítja, melyek kárösszege megközelíti a 150 millió forintot. Hozzátette: a 30 napra érvényes házi őrizetet a nyomozás idejére valószínűleg meghosszabbítja a bíróság.
Ismeretes: a nemzetközi körözés alatt állt Simont – aki két és fél év után, önként tért haza Izraelből – a repülőtéren őrizetbe vették, majd egészségi állapota miatt kórházba szállították és a rendőrség, valamint a Fővárosi Főügyészség (FF) indítványozta előzetes letartóztatását. Első meghallgatása után a Pesti Központi Kerület Bíróság (PKKB) bírája házi őrizetbe helyezte. Egy nappal később az FF fellebbezést nyújtott be, melyről a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság megállapította, hogy a PKKB határozata tényszerű volt, és helybenhagyta a kerületi bíróság végzését.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.