időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Görgey Gábor ismét kitért a vita elől

Frang Gizella
2003.04.24. 23:00

Hiába várta a publikum tegnap este a közgazdaság-tudományi egyetemen a Tárcatükör című televíziós sorozat felvételére Görgey Gábor kulturális minisztert. Fél óra múltán a rendezvénysorozat szervezője közölte: Görgey Gábor bejött ugyan az egyetem épületébe, de szinte azonnal távozott is. A kultuszminiszter Halász János fideszes képviselővel vitázott volna. Úgy tudjuk, Görgey francia kollégája magyarországi tartózkodására hivatkozva nem ült a televízió nyilvánossága elé polémiát folytatni az ellenzéki képviselővel. Információink szerint Görgey Gábor szervezési hibának tartja, hogy őt erről a nyilvános vitáról elfelejtették tájékoztatni.
Halász János megdöbbentőnek tartja, hogy – mint mondta – Görgey újfent nem tett eleget miniszteri kötelezettségeinek, ugyanis tudnia kellett, hogy e fórumon kormánypárti és ellenzéki szakemberek vitáznak a tárcákhoz kapcsolódó szakmai kérdésekről. Ezen részt venni nem jogi, hanem erkölcsi kötelezettség. Hozzátette: a miniszter sajtóosztálya kiadványokkal, kamerákkal és kivetítőkkel készült a műsorra, ezért lehetetlen, hogy a minisztert ne informálták volna az eseményről. Megjegyezte: ismét bebizonyosodott, hogy a kormány leggyengébb láncszeme Görgey.
Ismert, alig egy hete éppen Halász János sajtótájékoztatón emlékeztette a közvéleményt arra, hogy Görgey betéti társasága, a Columbina Bt. több mint egymillió forint ellenében adott számlákat a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához tartozó intézményeknek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.