Július elsejétől új, az uniós normáknak megfelelő és az eddiginél szigorúbb szabályok lépnek életbe a gyümölcslégyártásban. Az előírások bevezetésével jelentősen megelőzzük az uniós gyártókat, amelyeknek másfél év áll még rendelkezésükre a változtatások bevezetésére.
Nagy Krisztina, a Magyar Gyümölcsléipar Termékeinek Minőségéért (HFQ) elnevezésű szervezet irodavezetője munkatársunknak elmondta: a rendelkezéseknek köszönhetően többek között a természetes állapotukban is élvezhető levű gyümölcsökből készült italok esetében – az alma, a körte, az őszibarack és a citrusfélék –, a nektárkategória eddigi 25 százalékos gyümölcstartalma minimum 50 százalékra emelkedik.
A szabályok változást hoznak a termékek megnevezésében, jelölésében és a bennük felhasználható anyagok összetételében is, a csomagoláson pedig minden esetben pontosan fel kell tüntetni a gyümölcstartalmat. A termékek készítéséhez felhasznált anyagokról is rendelkeznek az előírások, és annyi már biztos, hogy a továbbiakban nem lesznek felhasználhatók az eddigi magyar szabvány által még engedélyezett természetazonos aromák, a szorbitsav és sói, valamint az állományjavítók és színezékek sem.
Morális mélyponton Brüsszel, elképesztő összeget költ a genderlobbira















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!