Jön a Mol-kibocsátás is

Tegnap a Budapesti Értéktőzs-de (BÉT) kereskedését John Nichols, Nagy-Britannia és Észak-Írország magyarországi nagykövete nyitotta meg abból az alkalomból, hogy a BÉT összeállította ajánlásait a hazai vállalatok számára kidolgozott felelős vállalatirányítási alapelvekről.

2003. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Nichols az ünnepélyes „becsengetés” alkalmával elmondta, hogy a brit gazdaság és a City bár minden szempontból nem a legnagyobb világon, de több szempontból nézve is meghatározó méretű. A londoni pénzpiacon jelentős mértékű tranzakciók kötődnek, ezek értéke naponta meghaladja a Wall Street-i forgalmat is. Nagy-Britannia eurózóna tagságát tekintve a nagykövet a Bank of England leköszönt elnökének Eddy George-nak a szavaival élt, és azt mondta: amennyiben igaz az a vélemény, hogy az euró mint fizetőeszköz sokáig fennmarad, akkor a briteknek van még idejük arra, hogy bevezessék hazájukban.
A Budapesti Értéktőzsdén növekvő forgalom mellett mérsékelten emelkedett a BUX kurzusa, a nap elején közel 100 pontot emelkedő index a kereskedés végéig fenntartotta megszerzett előnyét, és végül 96,57 pontos emelkedéssel zárt. A nap nyertese a Matáv lett 28 forintos drágulásával, de jól szerepelt a Mol és az OTP is. A Mol esetében a regionális terjeszkedésről szóló információk és a kibocsátás közelsége indukálta a drágulást.
Elemzők elmondták, hogy a piac valóban a Mol-részvények kibocsátására, valamint a még folyó FHB-részvények kibocsátásának fejleményeit várja. Az FHB nyilvános értékesítés főszervezőjének, a Concorde Értékpapír Rt.-nek az igazgatója, Boris Mihály lapunknak elmondta, hogy ajánlják az ÁPV Rt.-nek, hogy három nap után ne zárják le a részvényjegyzést. Az igazgató hangoztatta, hogy várhatóan a tegnapi nap folyamán lejegyezték az első körben felkínált 350 ezer darab részvényt, és kérik az ÁPV-t, hogy a folytatáshoz a kibocsátási tájékoztatóban leírtak szerint további 300 ezer darabot bocsásson értékesítésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.