E közlekedési elérhetőség teszi lehetővé, hogy a Közép-Dunántúl a két idegenforgalmi „csúcsrégió” – a Balaton és Budapest – között, fél óra alatt megközelíthető, a zsúfoltság és a nagyvárosi forgatagból kikerülni vágyók hétvégi menedékhelye legyen.
A Dunától a Balaton-felvidékig terjedő régió olyan, mint Magyarország kicsiben. Ami az országra jellemző, az itt mind megtalálható. A régió „fővárosa” a régi koronázó- hely, Székesfehérvár, amely egyben a királyok városa, a magyar államiság bölcsője, de itt található a királynék városa, Veszprém is.
A Közép-Dunántúl szinte minden pontján több száz esztendős műemlékek és régészeti lelőhelyek sokasága bizonyítja kézzelfoghatóan, hogy ez a terület már ősidők óta lakott volt, s az elmúlt korok letűnt emlékeit, hagyományait felelevenítő legendák és mondák át- és átszövik e térség hangulatát. A régió festői környezetben fekvő csendes falvai üdülésre, a vadban gazdag erdőségek vadászatra, a halban gazdag tavak horgászatra csábítanak. A vízi sportolás örömeit kínálja a Velencei-tó és környéke, míg a kisebb-nagyobb városok történelmi nevezetességeikkel, hangulatos utcáikkal, a vendéglátás gazdag kínálatával tűnnek ki.
A királyok és királynék által is kedvelt régióba érkező turista a hagyományos magyar konyha ízei mellett a nemzetközi konyha fűszereinek zamatával is találkozhat. Különleges gasztronómiai élménynyel lesznek gazdagabbak azok az ínyencek, akik megkóstolják a régió nevezetes specialitásait, a rácpontyot, a betyárlevest, a malacsültet, vagy a bakonyiasan készített vaddisznószeletet. A kulináris élvezeteket fokozza egy kellemes ebédhez vagy vacsorához elfogyasztott, a helyi borvidék – Ászár-Neszmély, Mór, Somló vagy Etyek – különleges zamatú szőlőiből készült nemes bor.

Eltűnt pásztói nőt keres a rendőrség