Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Éjszakai virrasztás a Sapientiáért

2004. 03. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csendes virrasztással tiltakoztak a hét végén a Sapientia EMTE marosvásárhelyi hallgatói az egyetem költségvetését érintő budapesti megszorítások ellen. – Egyetemünk léte nem került ugyan veszélybe, ám a Medgyessy-kormány költségcsökkentő intézkedése fékezi az intézmény előrehaladását – hangoztatták pénteken éjjel a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi diákjai.
A hallgatók gyertyás-könyves virrasztáson tiltakoztak az általuk felelőtlennek nevezett budapesti kormánydöntés ellen, amellyel 380 millió forinttal csökkentették az erdélyi magánegyetem éves költségvetését. A közös imával zárult megmozduláson a sapientiások összefogásról, tanulni és tenni akarásról biztosították oktatóikat, mecénásaikat. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara különösen nehéz helyzetbe került a büdzsé lefaragása miatt, mivel a Maros-parti város határában nemrég fogtak neki az egyetemi campus megépítésének. Hollanda Dénes dékán a diákvirrasztáson közölte, a magyar kormány ebben a fél évben 473,5 millió forintot juttat az egyetemnek, miközben az intézmény kuratóriuma vállalta, hogy október 30-ig előteremti a különbséget a második évi költségvetésből. Az EMTE csíkszeredai karának hallgatói ezen a hét végén csatlakoznak a vásárhelyi diákvirrasztáshoz; a diákság májusban jótékonysági rendezvényt szervez, amelyre meghívták Mádl Ferenc államfőt is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.