Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Erdélyi magyar sérültek?

2004. 03. 13. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukaresti külügyminisztériumi források szerint két román állampolgár meghalt, csaknem nyolcvanan pedig megsebesültek a csütörtöki madridi merényletekben. A román külügyi tárca szóvivője tegnap közölte: a két áldozat kilétét csak azután hozzák nyilvánosságra, hogy értesítették otthoni hozzátartozóikat. A bukaresti hatóságok közzétették a sérülésük miatt jelenleg is a madridi kórházakban ápolt román vendégmunkások névsorát. Közülük többnek magyar hangzású neve van, ám érdeklődésünkre Románia madridi nagykövetségén azt válaszolták, hogy őket már ki is engedték a kórházból. Több tízezer román vendégmunkás dolgozik Spanyolországban, és legtöbben mezőgazdasági munkát végeznek.
Marian Sirbu munkaügyi miniszter vezetésével pénteken bukaresti kormányküldöttség érkezett a spanyol fővárosba, ahol meglátogatták a merénylet román áldozatait. Adrian Nastase kormányfő irányításával a titkosszolgálatok és a fontosabb minisztériumok vezetőinek részvételével válságstáb alakult. A testület elrendelte, hogy a külügyi tárca illetékesei állandó kapcsolatot tartsanak fenn a spanyolországi hatóságok, az ottani román áldozatok, valamint ezek családtagjai között, emellett fokozott készültséget foganatosítottak a román hírszerző szolgálat terroristaellenes különítményénél. Bukarest szerint Romániát a történtek ellenére közvetlenül nem fenyegeti terrorista cselekedetek veszélye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.