Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Készülődés Aradon

Egyes híradások szerint már ma megkezdődhetnek Aradon a Szabadság-szobor helyreállításának munkálatai, ha megszületik az ehhez szükséges építési engedély. Szó van arról is, hogy a Tűzoltó téri munkálatokat kamerával közvetítenék az interneten.

2004. 03. 10. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élőben követheti a világ a Szabadság-szobor helyreállítását megelőző munkálatokat, ha megvalósul az aradi Szabadság-szobor Egyesület terve. A szervezet ugyanis azt fontolgatja, hogy kamerát helyez el a szoborcsoport majdani helyszínén, a Tűzoltó téren, míg a felvételeket egy helyi internetes céggel közösen működtetett honlapon teszik közzé. Király András, az egyesület és az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke lapunknak elmondta, elképzelésük megvalósításához támogatókat keresnek. Ha összegyűlik a kamera és a technika megvásárlásához szükséges pénz, akkor a három – magyar, román és angol – nyelvű, www.statuialibertatii-arad.ro honlapon „tudósítanának” a helyreállítási munkálatokról.
Aradon mára várják azoknak az építési engedélyeknek a kibocsátását, amelyek miatt tavaly leállították a felállítását célzó munkálatokat. Király Andrástól megtudtuk, az engedélyek beszerzése esetén már ma kialakítják a Tűzoltó téri munkatelepet, és megkezdik a talapzat, illetve környékének helyreállítását. Mivel a Szabadság-szobor áprilisi visszaállításáról szóló, egy héttel ezelőtt kibocsátott bukaresti kormányhatározat egy diadalív felállításáról is rendelkezik, az aradi magyarok csupán a szoborcsoport és a talapzat előkészítésére koncentrálnak, mivel a Tűzoltó tér kiépítése és bővítése a román emlékmű majdani felállításakor lesz aktuális.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.