Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Román kampány visszaélésekkel

Újabb kormánypárti tisztviselőt vált le a Nastase-kabinet amiatt, hogy a romániai választási törvény tiltó rendelkezése ellenére kampányrendezvényen vett részt. Ezúttal a moldvai Suceava megyei prefektus korteskedett a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) polgármesterjelöltjei mellett.

2004. 06. 01. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasonló okokból váltották le nemrég Arad megye alispánját, valamint Kolozs megye főügyészét; utóbbi Ioan Rus, a PSD kincses városi polgármesterjelöltje kampányrendezvényén tapsolta vörösre a tenyerét. Friss felmérések szerint a Rus a kolozsváriak népszerűségi listáján fej fej mellett halad a demokrata–liberális Emil Bockal. Gheorghe Funar állítólag be sem kerül a második fordulóba.
Választási visszaélésekre hívja fel a figyelmet a Magyar Polgári Szövetség Bihar megyei szervezete is, amely azt állítja, hajtóvadászatot folytatnak az általa támogatott független magyar jelöltek ellen. Az MPSZ szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselői több bihari település lakosságát azzal fenyegetik, hogy a polgármesteri hivatalok nem állítanak ki hivatalos okmányt számukra, ha a függetlenekre voksolnak június 6-án. Marosvásárhelyen Dorin Florea polgármester hívei fenyegetik azokat, akik Kelemen Atilla plakátjait helyezik el kirakatukban vagy erkélyükön. Az RMDSZ szerint a jelenlegi elöljáró közpénzeket is felhasznál azért, hogy megakadályozza: ismét magyar polgármestere legyen a városnak.



Buszok Marosvásárhelyre. Az RMDSZ szervezésében térítésmentesen utazhatnak haza Budapestről azok a magyar nemzetiségű román állampolgárok, akik szavazni szeretnének a marosvásárhelyi önkormányzati választáson. Helyet foglalni a mai nap folyamán lehet telefonon a 06-1/391-9130 és a
06-20/558-5144 magyarországi, vagy a 02-65/214-077 marosvásárhelyi számon, illetve a [email protected] elektronikus postacímen. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.