időjárás 5°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Napi sajtószemle

Lovas István
2006.12.26. 23:00

Herald Tribune
Egyre népszerűbb Ségolene Royal, a francia Szocialista Párt elnökjelöltnője. Jobboldali ellenfelét, Nicolas Sarkozy belügyminisztert azzal vádolja, hogy az amerikai versenymodell és a szociális mobilitás csodálója, míg ő – Royal – a francia nemzet védelmezője a globalizmus negatív hatásaival szemben – olvasható a párizsi globális amerikai lapban.


The Observer
A Csalagutat iszlamista militáns terroristák célpontul választották, hogy karácsonykor maximális legyen az áldozatok száma – írja francia és amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva a Guardian baloldali brit lap vasárnapi kiadása. A merényletet Pakisztánban tervezték, onnan is irányították. Oszama bin Laden és más al-Kaida-vezetők valószínűleg Pakisztán törzsi területén tartózkodnak, a pakisztáni–afganisztáni határ mentén. Amerikai biztonsági források szerint óriási a veszély.

*****
Az Observer elemzése állítja: Tony Blair brit miniszterelnök kudarcot vallott legutóbbi washingtoni és közel-keleti útjával. Miközben azt akarta elhitetni a brit muzulmánokkal is, hogy szívén viseli a palesztinok sorsát, az „arab utca embere” láthatta: semmit nem tudott elérni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.