Fapadosok: csökkent az utasok száma

2007. 02. 21. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly a Ferihegyi repülőtér utasforgalma 8,3 millió fő volt, száz utas közül 27 repült fapados járattal – jelentette ki az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának tegnapi ülésén Kovács Miklós, az önkormányzati és területfejlesztési tárca turisztikai szakállamtitkárságának főosztályvezetője. Az utóbbi évek folyamatos növekedése után 2006-ban 2,2 százalékkal kevesebb utas vette igénybe a diszkont-légitársaságok szolgáltatásait, ráadásul az év végén fapados járatokkal hazánkba érkezők száma a két évvel korábbi szintet sem érte el.
Bánki Erik fideszes bizottsági elnök kérdésére, amely a dinamikus fejlődés tavalyi megtorpanásának okát firtatta, a főosztályvezető elmondta, hogy 2006-ban a brit beutazók számának növekedését Budapest kapacitása – a korábbi évben kapott 150 milliós központi támogatás ellenére – nem követte kellőképpen. A Magyar Turizmus (MT) Zrt. jelenlegi akciói elsősorban a fővárosra és Sármellékre irányulnak, de más regionális repülőterek fejlesztése is indokolt. A vezérigazgató kiemelte: a sikertörténetnek tartott sármelléki repülőtér (Fly Balaton) mintájára a Debrecen és Pécs térségében működő turisztikai szolgáltatók marketingjét támogatja idén az MT. A FlyBalaton az ország legfontosabb regionális jelentőségű, komoly nemzetközi forgalmat bonyolító repülőtere, amelynek 2,6 milliárd forintos fejlesztése a magyar gazdaság egészében összesen 4,5 milliárd forint értékű forgalombővüléssel járt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.