időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Linamar: európai központ hazánkban?

Munkatársunktól
2007.03.22. 00:00

Tegnap megkapta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Linamar Corporation módosított, 3003 forinton tett nyilvános felvásárlási ajánlatát a tőzsdén forgó Linamar Hungary Nyrt. részvényeire. A kanadai társaság vezérigazgatója, Linda Hesenfrantz elmondta, hogy a Linamar Nyrt. részvényeinek teljes megszerzésével lehetőség nyílik arra, hogy a társaság Magyarországra helyezze európai központját. Jelenleg a Linamar 58,63 százalékát birtokolja a kanadai társaság, s a további megrendelések érdekében elengedhetetlen a cég európai központjának létrehozása.
A vezérigazgató hangoztatta, hogy a felvásárlási ár 37 százalékkal magasabb, mint amit a törvény ilyen esetekben előír. Ha 75 százalékos tulajdont sikerül a cégben szerezni, a tőzsdei kivezetés mellett dönt a társaság, az esetleges 90 százalékos rész megszerzésekor viszont a kisrészvényesek kiszorításával élnének. A magyar cég tőzsdei kivezetésével kapcsolatban kifejtette, hogy a világszerte terjedő vállalatirányítási követelmények egyre csökkentik a tőzsdei jelenlét értékét és előnyeit.
A társaság vezetése részéről Ivanics János, a Linamar Hungary vezérigazgatója jelezte, hogy a menedzsment elfogadásra ajánlja a részvényeseknek az ajánlatot.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.