időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Régi arcok az új csapatban

Munkatársunktól
2007.05.20. 23:00

Varga Mihály: Félelmetes megélni, hogy öt év alatt mennyit csúszott vissza Magyarország, és még félelmetesebb, hogy még mindig van lejjebb. Tavaly az államháztartási hiány mértéke a háború dúlta Libanon után a második legnagyobb volt a világon. Míg az unióban folyamatosan csökken a munkanélküliség, addig nálunk emelkedik. A Fidesz-kormány idején úgy álltak a dolgok, hogy Szlovéniával egyszerre fogjuk bevezetni az eurót. Szlovénia ezt 2007-ben megtette, mi azonban azt sem tudjuk, melyik évben vezethetjük be. Felelőtlen káoszkormányzás folyik hazánkban, rossz irányba mennek a dolgok. Célszerűen és tudatosan folyik a magyar állam intézményeinek gyengítése. Ne hagyjuk, hogy a közhatalommal való visszaélés jelentse a kormányzás szinonimáját Magyarországon! A 2002-es építkezést folytatni kell, van kiút a jelenlegi állapotokból, a Fidesz kongresszusa erre lehetőséget ad. Túléltük a tatárt, a törököt, az oroszokat, túl fogjuk élni ezt a kormányt is.
Pelczné Gáll Ildikó: Hazánkat történelme során gyakran verte a balsors. Ma azonban nem valami természeti katasztrófának vagy külső veszélynek köszönhetjük, hogy erre a mélypontra jutottunk. A kormány öntömjénezést folytat, öklöt ráz, port hint az emberek szemébe. Tízéves mélyponton van a gazdaság, közel 10 százalékos az államháztartási hiány, munkahelyeket zárnak be, a körbetartozásokat nem kezelik, miközben zuhannak a reálbérek és újabb sarcokat vetnek ki a társadalomra. Pénzért sok mindent meg lehet venni; hatalmat, uralkodni lehet, meg lehet félemlíteni. Pénzük mindig több volt, most is több van, de van valamink, ami nekik sosem lesz: hitünk és értékeink. Vannak nők, akik az élet minden területén a maximumot akarják kihozni magukból, ugyanakkor sebezhetők, és ezzel a gazdaság szereplői időnként vissza is élnek. Sokan vagyunk, akiknek az anyaság és a szakmai hivatás egyaránt fontos, és ezt a társadalomnak méltányolnia kell.
Pokorni Zoltán: A kormány – lelepleződése után – a másik oldalt is megpróbálja hitelteleníteni. A Fidesz legfontosabb feladata: meg kell mutatni az embereknek, kik vagyunk mi, kik ők, és mi mit akarunk tenni. Hiába érezzük mi úgy, hogy ezek a különbségek nyilvánvalóak, látnunk kell, hogy a közvélemény jelentős része számára nem azok. A kormány józansága eltűnt. A jelenlegi miniszterelnök kétségtelenül hasznos prókátortulajdonságokkal rendelkezik. Gátlástalan, rámenős, mindent képes az ellenkezőjeként is magyarázni. Kapkodás, szemellenzős politika és ultraliberalizmus jellemzi a Gyurcsány-kormány működését. Az oktatás és az egészségügy is csak teher számukra. A Fidesz is a piacgazdaság pártján áll, csak nem minden téren és más mértékben. Arány és mérték kell legyen a vezérfonalunk. A Fidesz-kormány négy éve sem volt folyamatos diadalmenet. Sok munkára és rengeteg időre lesz szükség ahhoz is, hogy jóvá tudjuk tenni a szocialista kormányok hibáit.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.