Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Még mindig nem találják Kabai Károlyt

2007. 09. 07. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kabai Károly nyírbogáti lakásán, hiába tartanak napi rendszerességgel razziákat a rendőrök a jogerősen börtönbüntetésre ítélt vállalkozót nem találják – tudtuk meg Fedor Ritától, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Pedig Veres János pénzügyminiszter korábbi üzlettársának már több mint két hete be kellett volna vonulnia a börtönbe. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elővezetési parancsa értelmében a nyírbátori rendőrségnek szeptember 10-ig, hétfőig kell elővezetnie Kabait. Amennyiben ez nem sikerül, akkor a bíróság elrendelheti Kabai körözését.
Veres János volt üzlettársát adócsalás, csalás és magánokirat-hamisítás miatt három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A nyírbogáti vállalkozó az ítélet szerint bizonylat nélkül felvásárolt fémhulladékot szerepeltetett cégének, a Bogát-Ferr Kft.-nek a könyvelésében, és utána áfát igényelt vissza. A társaságot Kabai együtt alapította Veres Jánossal, de a pénzügyminiszter a bűncselekmény elkövetésekor már nem volt a cégben.
Kabainak eddig már kétszer kellett volna bevonulnia a börtönbe. A vállalkozó először egészségi állapota miatt öt hónapos halasztást kapott, ám ezután sem vonult börtönbe, inkább újabb halasztást kért. Ezt a kérelmet a bíróság elutasította, ugyanis úgy találták, hogy az említett betegség nem indok a büntetés további halasztására. Ezután Kabainak augusztus 21-én kellett volna megjelennie a nyíregyházi büntetés-végrehajtási intézetben, de ő ezt is elmulasztotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.