Mátyás 2024. február 24.
logo

Oldódó ellentétek Ausztriával

Kottász Zoltán
2007.10.21. 22:00

A politika jól tenné, ha kimaradna a Mol–OMV ügyéből, mert ez kizárólag a vállalatok vezetőire és részvényeseire tartozik – mondta tegnap Ursula Plassnik osztrák külügyminiszter Budapesten, miután magyar kollégájával, Göncz Kingával tárgyalt. Ursula Plassnik szerint az Európai Bizottságnak kell eldöntenie, hogy a magyar parlament által elfogadott lex Mol megfelel-e az uniós előírásoknak. Göncz Kinga ezzel kapcsolatban kifejtette, a most elfogadott törvény mindenféle szempontból megfelel az uniós elvárásoknak, előkészítésekor Magyarország folyamatosan konzultált az Európai Bizottsággal. Az osztrák külügyminiszter szerint van értelme annak, hogy az energiabiztonság területén is egyesítsék erőiket az osztrák és a magyar cégek.
A külügyminiszteri találkozón a felek a schengeni övezethez való csatlakozásról és a Rába folyó szennyezéséről is tárgyaltak. Utóbbi kapcsán mindketten hangsúlyozták, hogy pozitív fejleményeknek lehetünk tanúi, hiszen a megtett intézkedések eredményeként jelentősen javult a Rába vízminősége, és kevésbé habzik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.