időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

MSZP-s bírálat a kampánystratégiának

Pál Gábor
2008.02.17. 23:00

Komoly feszültség érzékelhető a szocialistáknál a párt népszavazási stratégiája miatt – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudjuk, egyre többen bírálják a Szigetvári Viktor által koordinált kampánymunkát, amely a veszteségek minimalizálására épül, tehát az a célja, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni március 9-én, és így lehetőleg érvénytelen legyen a referendum – ha már azt semmiképpen sem tudják megnyerni.

A Magyar Nemzet birtokába jutott egy feljegyzés, amelyet az MSZP Ésszerűség és felelősség platformjának vezetője írt. Ebben a párt megújulását, a reformok továbbvitelét és a modernizációt célul tűző szocialista szerveződés vezetője, Kertész Krisztián azt szorgalmazza, hogy az MSZP igenis keményen álljon ki a reformokért. Szerinte a pártnak vitáznia kell, meg kell védenie álláspontját. Mint fogalmaz: a baloldali szimpatizánsokat is magára hagyja a párt azzal, hogy az SZDSZ-szel szemben nem meri megvédeni álláspontját, nem is próbálja nekik visszaadni a hitet. A gyámoltalan kampány – amelyre a nagyobbik kormánypárt törekszik – ugyan kevésbé mozgósítja a bizonytalanabb jobboldali szavazókat a referendumon, ugyanakkor a jóval nagyobb létszámú baloldali szimpatizánsokat hosszú távra „erodálhatja”, akár 2010-ig is – véli Kertész Krisztián, aki rövidlátónak nevezi azt a stratégiát, amely öncélnak tartja a népszavazást. A szocialista politikus az MSZP központi kampánytaktikáját megkérdőjelezve kifejti: a jelenlegi kampány helyett sok nyilvános szakmai vitára lenne szükség a Fideszszel, hogy visszaszerezzék a kiábrándult szavazóbázist, és önbizalmat öntsenek szavazótáborukba. Kertész Krisztián azt végképp nem érti, miért játszik az MSZP az eredménytelenségre, amikor szerinte minden közvélemény-kutatás kizártnak tartja ezt a verziót.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.