Romániai lakástüzek

Súlyos égési sérüléseket szenvedett két gyermek a hét végén az erdélyi Mezőbándon keletkezett lakástűzben. Néhány nap leforgása alatt ez volt a második tragédia Romániában, ahol a múlt héten egy várandós asszony szintén az otthonában, négy gyermekével együtt vált a lángok martalékává.

2008. 03. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rögtönzött tűzhely okozott balesetet a hét végén az erdélyi Mezőbándon, ahol két gyermek súlyos égési sérüléseket szenvedett egy lakástűzben. Rendőrségi jelentés szerint a Maros megyei község egyik szerény anyagi körülmények között, vályogházban élő családjánál történt szombaton a szerencsétlenség, miután a szülők gondatlansága miatt a tűzhelyből kihullt parázstól meggyulladt a helyiség. A pillanatok alatt felcsapó lángok közül a szomszédok mentették ki a família két- és hároméves gyermekét, mivel egyik szülő sem tartózkodott otthon. A kicsik testfelületük hatvan százalékán szenvedtek égési sérüléseket, állapotuk romlása miatt tegnap Marosvásárhelyről mentőhelikopterrel egy bukaresti klinikára szállították őket.
A mezőbándihoz hasonló tragédia történt a múlt héten a dél-romániai Slatina városában is, ahol lakástűzben életét vesztette egy várandós nő és négy gyermeke. Kiderült, hogy a város peremén lévő vályogviskóban ugyancsak egy hevenyészett tűzhelyből terjedtek szét a lángok. A 34 éves asszonynak két gyermekét sikerült kimenekítenie, az épületbe visszatérve azonban ráomlottak a falak. Az öt áldozatot tegnap temették el, a város polgármestere pedig bejelentette, hogy a család többi tagjának szociális lakást adnak. A rendőrség vizsgálatot indított amiatt, hogy a szerencsétlenséget túlélő egyik kétéves gyermeket kórházba szállítása után több mint egy órán keresztül nem látták el az orvosok, mert az édesapja nem tudta igazolni a kilétét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.