Szász szerint manipulál az RMDSZ

2008. 03. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Kolozsvár)

Pártszimpatizánsai durva manipulálásával vádolja Szász Jenő, a végleges bejegyzés előtt álló Magyar Polgári Párt (MPP) alapító elnöke a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőségét. Székelyudvarhely polgármestere tegnap lapunknak elmondta: a kormányon lévő alakulat arra próbálja rábírni az MPP bejegyzését aláírásukkal támogató polgárokat, hogy a hatóságok előtt már ne ismerjék el az alapításhoz való hozzájárulásukat. Szász szerint az RMDSZ megbízottai több személyt felkerestek a Kárpátokon túli megyékben, s anyagi juttatás fejében megpróbálták meggyőzni őket, hogy tegyenek bűnvádi feljelentést az ügyészségen, amelyben azt nyilatkozzák, a Magyar Polgári Párt beleegyezésük nélkül használta fel személyi adataikat a bejegyzéséhez szükséges aláírások gyűjtése során. A politikus úgy tudja, a rivális politikai alakulat előre megszerkesztett formanyomtatványokat bocsátott az MPP-támogatók rendelkezésére, az akciót pedig az RMDSZ államtanácsosi rangú jogásza irányítja.
Szász szerint a bukaresti táblabíróságon ma várhatóan jogerős ítélet születik az MPP bejegyzéséről. Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke visszautasította az MPP-elnök vádjait, szerinte a szövetség meg sem óvta a pártbejegyzést. Ennek ellentmond, hogy a lapunk birtokába került dokumentumok szerint Markó Béla két személyt is megbízott a törvényszéken lévő pártdosszié tanulmányozásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.