Uniós milliók a Wallis-cégnek

2008. 03. 31. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2006-ig Bajnai Gordon vezetése alatt álló Wallis-cégcsoport egyik leányvállalata is nyert több tíz millió forintot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) – értesült lapunk. A Wallis Kerepesi úti Autó Kft. 27,5 millió forintos állami, európai uniós támogatásban részesült dolgozói idei és jövő évi munkahelyi képzésére. Az erről szóló döntést február végén hozta meg az NFÜ bírálóbizottsága. Ismert, az uniós fejlesztési pénzek felett őrködő ügynökséget Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter irányítja, aki korábban – milliárdos vagyonú üzletemberként – a Wallis vezérigazgatója volt kormányzati szerepvállalásáig.
Mint arról korábban beszámoltunk, Bajnai Gordon szerint közel háromezermilliárd forintnyi brüszszeli támogatás folyósítását helyezte kilátásba a következő évekre főképp gazdaságösztönző beruházásokhoz. Ehhez képest azonban 2007-ben a pályázatokra kifizetett pénzek összege alig érte el az egymilliárd forintot. A kommunikációs kiadásokra viszont mindig van forrás. Összességében 3,080 milliárd forint közpénzt költ el a kormányzat az Új Magyarország fejlesztési terv uniós forrásaival kapcsolatos propagandára, amely csak 2008 első három hónapban 390 millió forintot tesz ki. Az egész keretre négy közbeszerzési tendert írtak ki: médiavásárlásra és kreatív munkákra egyet-egyet, kettőt pedig PR-tevékenységre. Az egyik PR-pályázat 505,2 millió forintot kóstáló forrásain több kommunikációs cég is osztozhat, többek között a Café PR Kft. E társaságnak korábban a Kóka János és Bajnai Gordon által fémjelzett Webigen Rt. volt a tulajdonosa, jelenleg pedig résztulajdonosa a 2005-ig Wallis-érdekeltségű Café Reklám Kft.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.