Téves halotti látlelet

Halottnak nyilvánított egy eszméletlen nőt a napokban Romániában egy ápolónő, Suceava kórházában pedig fél napig feküdtek ugyanabban a kórteremben egy elhunyttal a páciensek. Tetézi a botrányokat, hogy egy bukaresti klinika nővérei vidáman fényképezkedtek válságos állapotban lévő betegük ágyánál.

2008. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos szakmai kihágások rontják a romániai egészségügyi ellátás hitelét. Egy ápolónő hanyagsága miatt három nap leforgása alatt kétszer is meghalt egy idős asszony. A kelet-romániai Cernavoda városában 84 éves öntudatlan állapotban lévő asszonyra bukkantak szombaton a tűzoltók, a helyszínre riasztott mentő ápolónője pedig „ránézésre” halottnak nyilvánította a beteget. A néhány óra múlva kiérkező rendőrök megdöbbenésére azonban a fényképezőgép vakujának villanására az „elhunyt” kinyitotta a szemét. Kórházba szállították a beteget, aki agyvérzése miatt hétfőn valóban távozott az élők sorából. Hanyagságát magánéleti problémákkal magyarázta az asszisztens, aki valószínűleg örökre elbúcsúzhat szakmájától. Vizsgálatot indított a bukaresti szaktárca az észak-romániai Suceava városának kórházában is, ahol a napokban 12 órán keresztül egy elhunyttal feküdtek egy kórteremben a betegek. Kiderült, hogy a kórház alkalmazottjai lustaságból nem szállították át a halottasházba az elhunytat, sőt, a méltatlankodó betegeket felszólították: vigyék el, ha zavarja őket. Az ügy miatt öt ápolónő munkaviszonyát felfüggesztették.
Egy bukaresti klinika vezetősége nemrégiben három ápolónőt menesztett, mert a nővérek lélegeztetőkészüléken tartott páciensük ágyánál pózoltak vidáman. A szívkórház dolgozói úgy buktak le, hogy az önfeledt pillanatokról készült fényképek megjelentek egy bulvárlapban. A Temes megyei Széphelyen működő ideggyógyászati klinika egyik férfiápolója ellen rendőrségi eljárás indult, mert légpuskával lábon lőtt egy beteget, miközben az intézmény udvaráról akarta elriasztani a varjakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.