Benedek-ügy: tovább nyomoznak

2008. 06. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indokoltnak találta az ügyészség a Benedek Fülöp és gyanúsított- társai által beadott bizonyítási indítványokat, ezért az előzetes tervekkel ellentétben mégsem lezárják, hanem egy hónappal meghoszszabbítják a nyomozás határidejét a hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban – tudtuk meg Várhomokiné Rabi Noémitől, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivőjétől. Elmondása szerint a vizsgálat új határideje július 16., és addig további tanúkat hallgatnak ki.
Benedek Fülöp volt földművelésügyi szakállamtitkárt, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese, azért gyanúsítja hivatali visszaéléssel a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség, mert jogellenesen befolyásolta a fehérvári földhivatalt, hogy egy pákozdi földterületet vonjanak ki a művelés alól. A gyanúsítottak között van Benedek egykori minisztériumbeli személyi titkára, továbbá a Fejér Megyei Földhivatal volt vezetője és a Székesfehérvári Körzeti Földhivatal egyik főmunkatársa.
Eközben Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója levelet írt Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánynak, amelyben bejelentette: szerdán újabb sajtótájékoztatót tart az MNV székháza előtt Benedek Fülöp egyik korrupciógyanús ügyében, és azt kérte, ezúttal a rendőrök ne zavarják meg az eseményt igazoltatással. A BRFK jelezte, tudomásul veszik a tíz főre bejelentett rendezvényt. Budai elmondta, semmilyen választ nem kapott Bencze József országos főkapitánytól, akitől adatainak jogosulatlan kezelése miatt kért vizsgálatot. Ismert, a politikust múlt szerdai sajtótájékoztatója után igazoltatták a rendőrök, majd adatait bemutatták az MNV Zrt. biztonsági őreinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.