időjárás 12°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Villám csapott a tömegbe a Citadellánál

Szöghy Katalin
2008.06.11. 22:00

Vihar kerekedett, majd villám csapott három emberbe tegnap délután Budapesten, a gellérthegyi Red Bull Ládaderbi nevű rendezvényen. Egy fiatalembert olyan erős áramütés ért, hogy a mentők már a klinikai halálból hozták vissza.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője lapunknak elmondta: fél órán át küzdöttek az életéért, majd a Szent Imre-kórházba szállították. Egy másik huszonéves fiatalt is életveszélyes állapotban találtak, az ő esetében mesterséges lélegeztetést alkalmaztak, és infúziót is kapott, mielőtt elvitték. A harmadik sérült egy idős hölgy. Neki nem esett komoly baja, de megfigyelésre a Margit-kórházba szállították.
Az eset miatt kitört pánikban két embert fellökött a tömeg, egy pedig nekiütközött a helyszínre siető mentőautónak. Neki nem történt baja, de a pánik másik két áldozatát zúzódásokkal és horzsolásokkal ápolják.
A rendezvénynek 15-20 ezer vendége volt. A meteorológiai előrejelzések alapján a szervezők figyelmeztették a résztvevőket a közelgő viharra, de a ládaderbit, amelyen saját készítésű autók gazdái versenyeztek a hegyi utakon, csak a baleset után fújták le. A hirtelen támadt viharban három néző egy fa alatt keresett menedéket, s ott érte a villámcsapás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.