Bejárós borász

A Mátra déli lejtőjének mintegy húsz kilométeres sávja erősen iparkodik: akadnak már sztárborászok is errefelé. Mint minden sikeres kis pincészetnél, a tisztes (és tiszta) egyszerűség, a kémiai bűvészmutatványok kerülése a siker titka, no meg a kiváló minőségű szőlő. Szűcsibe autózunk, hogy lássuk, igazuk van-e azoknak, akik kiemelkedő tehetségként emlegetik a harminckilenc éves Karner Gábort.

Mészáros József
2008. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csite megkóstolta

Karner Gábor – Nagyapám bora, 2007. Már a neve is gyönyörű e bornak, egy kékfrankosból készült sillert takar, amely a Mátraalján termett. Színe, mint a vizezett meggylé, tükrös és szemet gyönyörködtető árnyalatú. Illatában hidegen még felsejlik egy finom, hordóból jövő fásság, de ahogy melegszik a bor, egyre mélyül gyümölcsössége, először eperre emlékeztet, később frissen szedett málnára, mindezt fanyar illat szövi át, amely a kékfrankos sajátja. Íze egyszerűen szőlőaromás, meggyes, az alkohol édességét az extrakt feltöri, ehhez a remek savgerinc kellő segítséget ad. Zamatos, igazán egyedülálló hangulatú bor, amelynek lecsengését a vörösborokra emlékeztető, de itt meglepően puha, tanninossá váló íz uralja hosszan, elegánsan.
Csite Norbert, borászati szaklapok
és a Művelt alkoholista című internetes blog borítésze

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.