Bírósági tárgyalás helyett elnöki szék

Csák Dorottya
2008. 07. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhászné Lévai Katalint, akit a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség elnökeként alig egy éve köz- és magánokirat-hamisítással vádoltak meg, most a Gazdasági, Agrárfejlesztési és Versenyképességi Munkabizottság elnökének nevezik ki. Az MSZP-s országgyűlési képviselő csak mentelmi jogának köszönheti, hogy nem tudták perbe fogni 2007 szeptemberében, ám július 26-tól az egész észak-alföldi régió területfejlesztési tanácsainak, a régióban működő agrár-, kereskedelmi és iparkamaráknak a delegáltjait magába foglaló szervezet elnöke lesz. Oláh Lajos jelenlegi elnököt ugyanis államtitkárnak nevezik ki, Juhásznét pedig az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács delegálja az elnöki székbe.
Kérdésünkre Gazda László, a delegáló szervezet elnöke megerősítette, hogy a munkabizottságban a képviselő asszony veszi át az elnöki posztot. A szocialista politikus azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 2005 májusában a Hajdú-Bihar Megyei Ügyészség először társtettesként elkövetett közokirat-hamisítással vádolta meg, amiért szabálytalanul bízott meg egy könyvvizsgáló céget a megyei pályázati pénzeket elosztó szervezetnél. Ezenkívül magánokirathamisítással is megvádolták, mert úgy bízta meg Vámosi Róbertet a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezetésével, és hosszabbította meg két ízben a szerződését, hogy tudta, a férfi két másik hasonló tevékenységi körben munkálkodó cégnél is ügyvezetői pozíciót töltött be, vagyis összeférhetetlenség állt fenn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.