Kiégett a kiránduló gyerekek busza

2008. 07. 19. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy magyarországi gyerekeket és tanárokat szállító autóbusz tegnap a székelyföldi Csíkszereda határában, az utasok közül azonban szerencsére senki sem sérült meg. A Hargita megyei kiránduláson részt vevő 24 budapesti diák és hét kísérőtanár egy csíkszeredai cég tulajdonában lévő autóbuszon utazott Székelyudvarhely irányába. Alina Ciobotariu, a Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelőségének szóvivője elmondta, a jármű sofőrje egy éles kanyarnál vette észre, hogy a motorból füst száll fel. Az autóbusz vezetője és a pedagógusok azonnal leszállították a gyerekeket a kigyulladt járműből, ahonnan egy kivétellel a csomagokat is sikerült kimenekíteni. A helyszínre érkezett tűzoltóknak és katasztrófavédelmi alakulatoknak sikerült ugyan eloltaniuk a lángokat, viszont a busz kilencven százalékban kiégett, és csak a fémváza maradt meg. A tűzoltók szerint a tüzet a jármű elektromos berendezésében keletkezett rövidzárlat okozta. A magyarországi kirándulók a mezőn várták meg, amíg egy másik autóbuszt bocsátottak rendelkezésükre, és folytathatták útjukat Székelyudvarhelyre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.