Markó és Tőkés júliusban tárgyal

2008. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július 5-én, Marosvásárhelyen létrejön a személyes találkozó Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, valamint Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetője között. Minderről Szepessy László, az RMDSZ elnöki hivatalának igazgatója és Toró T. Tibor parlamenti képviselő, az EMNT alelnöke állapodott meg. Emlékezetes, az elmúlt napokban történt levélváltás során merült fel a két vezető erdélyi magyar személyiség közötti találkozó igénye.
Az RMDSZ elnöke és a református püspök egyaránt fontosnak nevezte az összefogást a közelgő parlamenti választásokra tekintettel. Eltérően vélekednek azonban az egység megteremtésének módozatairól: miközben Tőkés szerint az RMDSZ-nek fel kell hagynia az egységdemagógiával, Markó felkérte a szövetségen kívüli politikai szervezeteket – elsősorban a Magyar Polgári Pártot –, hogy igazoljanak át pártjába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.