Szúnyogirtó KISZ-vezér

Folyamatosan ráfizetnek az önkormányzatok és a Magyar Turizmus Zrt. a szúnyogirtásra, mert az ország nagy részén évek óta a KISZ KB utolsó főnökének, Nagy Imrének a cége végzi a kártevők gyérítését – a konkurens cégeknél jóval drágábban.

Velkei Tamás
2008. 07. 02. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a „fazonra szabott” pályázati kiírások miatt több alkalommal megbüntette az önkormányzati szövetségeket, ám az ismételt pályázatokon mégiscsak Nagy cége nyerte rendre a zsíros megrendeléseket. A nagyjából 500 ezer hektárnyi területen végzett szúnyogirtás egy rivális cég szerint 4-5 milliárd forintos piacot jelent. A lapunk birtokába jutott dokumentumok viszont arról tanúskodnak: Nagy cége nemcsak drágábban kínálja szolgáltatását, de még repülési engedéllyel sem rendelkezik. A volt KISZ-vezér szerint ez azonban nem jelenthet problémát.
A rendszerváltás után Nagy Imre bagóért jutott hozzá a hajdani gyáróriáshoz, a Caolához, ám azt a romlásba vitte. Később vissza nem térítendő támogatás formájában milliárdokhoz jutott a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól. Az üzleti sikerek érdekében Nagy Imre igénybe vette a maffia-bűncselekménnyel gyanúsított, előzetes letartóztatásban ülő Zuschlag János segítségét is. A volt szocialista országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatában ugyanis az szerepelt: Nagy környezetvédelmi cégének havi 110 ezer forintért adott tanácsokat.
Részletek az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.