Hárompillérű megegyezés Erdélyben?

2008. 08. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap is folytatódott a levélváltás a választási együttműködés tárgyában az erdélyi magyar politikai alakulatok között. Tőkés László püspök a Markó Bélához és Szász Jenőhöz intézett levelében arra tett javaslatot a két pártelnöknek, hogy az általa vezetett Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt kössön hárompillérű megegyezést a parlamenti összefogás érdekében. „Meggyőződésem, hogy a nemzetpolitika nem épülhet a kizáró jellegű vagylagosságra. Ezért javaslom azt a kompromisszumos megoldást, hogy hárompillérű legyen a megegyezés. Amennyiben viszont ragaszkodnak a pártpolitikai logika diktálta – és e szempontból érthető – kétszereplős tárgyaláshoz, annyiban sok sikert kívánok a holnapi RMDSZ–MPP-megbeszéléshez” – szerepel Tőkés levelében, amelyben az európai parlamenti képviselő gyakorlatilag elhárítja Markó korábbi javaslatát, miszerint az RMDSZ és az EMNT kössön a polgári alakulat kizárásával választási megállapodást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.